Plastikos chirurgijos mados: kur link einame?

Grožio chirurgija kinta ne tik įvertinus besikeičiantį pasaulį, tačiau taip pat ir skirtingus regionus. Jeigu vakarietiškas pasaulis, ypač Amerika, labai dažnai renkasi drąsius chirurgijos sprendimus, tai europiečiai dažniausiai ieško natūralumo ir turi savitą požiūrį į operacijas. Gražu yra tai, kas natūralu ir grožio chirurgija turi būti neatsiejama nuo sveikatos ir psichinės sveikatos.

Grožis pasaulyje

Brazilijoje dažniausiai atliekamos sėdmenų operacijos ir štai paaiškėjo, kodėl tiek daug lotynų Amerikos gyventojų gali pasigirti labai dailiomis kūno linijomis ir tuo pačiu žaismingais užpakaliukais. Tuo tarpu Amerikoje bei Europoje moterys dažniausiai renkasi didinti krūtinę, kadangi būtent ši kūno vieta įvardijama kaip pati moteriškiausia. Taigi, regionas parodo labai daug, kadangi skiriantis suvokimui kas yra gražu – skiriasi ir plastinių operacijų pasiūla.

Chirurgija Lietuvoje

Štai Lietuvoje dažniausiai atliekamos plastinės operacijos visiškai nesiskiria nuo tų, kurios yra dažniausiai atliekamos ir vakarietiškame pasaulyje. Moterys renkasi didinti krūtinę ir tuo pačiu koreguoti savo veidą. Juk dažnai sakoma, kad ir kokia nuostabi moters figūrą, tačiau veidas yra svarbiausias. Itin populiarios nosies operacijos ir lūpų putlinimas, kuris atliekama labai greitai ir net neturėtų būti vadinama operacija, o procedūra.

Ateities perspektyvos

Net ir tuose pačiuose regionuose skiriasi suvokimas, koks turi būti grožis ir kaip jis turi kisti. Visuomenė kinta, tad tuo pačiu kinta ir plastinė chirurgija. Vos tik ji atsirado daugelis žmonių, kurie galėjo sau leisti pakoreguoti savo kūno linijas, labai impulsyviai puolė koreguoti savo kūno linijas. Šiuo metu greta grožio, kuris gana paprastai pakoreguojamas, vis dažniau pagalvojama apie sveikatą ir natūralumą. Tiesa, grožio chirurgija yra neatsiejama nuo sveikatos, tačiau dažnai kreipdamiesi į nelegaliai savo paslaugas siūlančius chirurgus klientai rizikuoja savo sveikata.

Štai lietuviai vis dažniau žiūri į natūralumą ir nori, kad atliktos operacijos atrodyt kai natūralios, kad nesimatytų, kad žmogus koregavo savo kūno linijas. Šis sprendimas labai giriamas ir plastikos chirurgų, kuri sutinka, kad gražu tai, kas per daug netraukia akies.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *