Menių po skrandžio operacijos: ką valgyti?

parašė , 2019-01-28 22:10

Maistas yra labai svarbi daugelio mūsų gyvenimo dalis. Suprantama, kad daliai žmonių valgis reikalingas ne tik todėl, kad padeda palaikyti funkcionalumą, tačiau ir dėl malonumo, kurį jis gali atnešti. Maistas yra išties puikus būdas suteikti net ir nuobodžiam vakarui kur kas daugiau išskirtinumo bei grožio. Tiesa, kai maisto yra per daug – atsiranda per daug apvalios kūno linijas, kurias būtina koreguoti. Tokiu atveju skrandžio mažinimo operacija yra geriausias būdas sustabdyti poreikį valgyti.

Meniu po skrandžio operacijos tikrai kažkaip labai kardinaliai nepasikeis, tad nereikia baimintis, kad teks atsiskaityti daugelio dalykų ir gyventi kitaip nei iki šiol. Tikrai ne. Jums bus sudarytas meniu ir tereikia atsiminti kelias paprastas taisykles, kurios padės neapkrauti savo skrandžio ir gauti visas reikalingas medžiagas.

Dažniausiai po ką tik atliktos operacijos reikia valgyti kuo daugiau skysto maisto. Dažniausiai toks specialus rėžimas tęsiasi bent jau porą savaičių, kol skrandis galutinai apgyja ir po truputį žmogus gali pratinti prie naujos mitybos, kuri taps jo gyvenimo dalimi. Svarbiausia valgyti kuo daugiau greitai virškinamo maisto, kadangi tokiu atveju maistas ilgai neužsibus Jūsų skardyje. Puikiai tik žalios daržovės, tačiau jų kiekiai turi būti normuojami. Toliau verta rinktis kuo minkštesnį maistą, kadangi kietas nebus labai naudingas. Mėsos atsisakyti visiškai nebūtina, tačiau jeigu leidžia galimybės – verta tai daryti. Meniu po skrandžio operacijos turi būti kuo liesesnis, o mėsa gana sunkus maistas, tad kuo jos mažiau – tuo geriau. Svarbiausia derinti maisto produktus. Dažniausiai reikia apsiriboti ir pieno produktų kiekį. Vėlgi, kažkiek galima, tačiau viskas turi būti su saiku, kadangi po operacijos Jūsų mityboje turėtų dominuoti žalias maistas.

Būtina laikytis gydytojo rekomendacijų, kadangi jeigu pradėsite valgyti taip, kaip norite – galite susigadinti sveikatą. Jeigu jau esate pasiryžęs šiai operacijai, tokiu atveju turite pasiryžti ir gyventi pagal tam tikras taisykles. Visi, jos tikrai Jūsų neapkraus, o numetus svorio gyvenimas bus kur kas gražesnis ir lengvesnis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *