Saulės elektrinės Kuršėnų parke

Saulės elektrinės Kuršėnų parke

Saulės energetikos įmonės stato saulės elektrines ne tik ant pastatų stogų, tačiau ir įkuria saulės parkus. Antras pagal dydį saulės parkas Lietuvoje yra Kuršėnuose, jį įkūrė ir vysto pažangi įmonė „Saulės grąža“. Parkas pradėjo veikti jau spalio pabaigoje, jis generuoja 2,5 mln. kW švarios energijos.

„Saulės grąža“ komanda Šv. Kalėdų proga pasveikino savo klientus, įsigijusius saulės elektrines Kuršėnų parke. 350 asmenų gavo dovanų išskirtinį Kuršėnų vyniotinio receptą. Dėmesys savo klientui svarbus „Saulės grąžos“ komandai, jis padeda kurti pasitikėjimu paremtą verslo santykį.

Dabar Kuršėnus garsina ne tik skanusis vyniotinis, tačiau ir saulės elektrinės. Visi norintys įsigyti jėgainę šiame parke gali tai padaryti platformoje saulesparkai.lt.

Nutolusios saulės elektrinės – kodėl verta tokią turėti?

Nutolusias elektrines gali turėti ne tik namų, bet ir butų gyventojai. Be to, tai puiki investicija į ateitį, mažiausiai 25 metams. Jėgainės atpigina elektros kainą daugiau nei 3 kartus, investicijos atsiperka per 4-7 metus. Gaminantis vartotojas naudos pigią ir švarią energiją ir taip prisidės prie nuodingų CO2 dujų išmetimo mažinimo. Ateityje galbūt jis nuspręs įsigyti hibridinį ar elektra varomą automobilį, jo įkrovimo mokestis bus labai mažas.

Nutolusių saulės elektrinių įrengimu rūpinasi parką vystanti įmonė, taigi, žmogus, nusprendęs įsigyti jėgainę neturi jokių įrengimo ar pridavimo elektros tinklams rūpesčių. Šios elektrinės turi idealų pasvirimo kampą, o tai leidžia maksimaliai išnaudoti jų galimybes.

Kiek kainuoja nutolusios saulės elektrinės?

Kuršėnų saulės parko IV etape parduodami paskutiniai likę 500 kW. Galima įsigyti elektrinę, už 1 kW galios mokant 925 eurus. Tai vienas iš geriausių pasiūlymų rinkoje šiuo metu. Elektrinės kainą dar labiau sumažintų valstybės parama. 2021 metais laukiama naujo kvietimo paraiškoms dėl paramos teikti, kuris numatomas kovo mėnesį.

Saulės elektrinės Kuršėnų parke įrengtos naudojant aukštos kokybės, pažangias medžiagas bei technologijas. Tai net 20,2 % efektyvumo saulės moduliai JA SOLAR, kurie patenka į Bloomberg Tier 1 gamintojų sąrašą ir kita kokybiška, ilgaamžė įranga.