Baidarės žiemą

Baidarės žiemą

Dabar, kai karantinas itin suvaržė visų mūsų gyvenimus, o ypač pramogas, susirasti kaip turiningai praleisti laiką gali būti ne taip jau ir paprasta. Labai geras variantas, kurį jums pasiūlyti galėtų bene kiekvienas baidarių nuomotojas – pasiplaukiojimas Lietuvos upėmis. Tokiu būdu jūs pabūsite gamtoje, pasikrausite teigiamų emocijų, tikriausiai sugebėsite numalšinti stresą kurio šiomis dienomis yra ypač daug. Be to, tai yra aktyvi fizinė veikla, todėl gerai iškrausite ir kūną.

Baidarėmis KiaunaJei nerimaujate dėl rizikos, tai plaukimas baidarėmis yra viena iš nedaugelio pramogų, kurioje kontaktas su pašaliniais žmonėmis yra praktiškai minimalus. Jums tikrai nereikia plaukti su didžiule grupe – tai daryti galite dviese. Beveik nerealu, jog upėje turėsite artimą kontaktą truksiantį ilgiau nei 15 minučių – nebent su antimi. Jei visos didžiosios upės jums yra jau nusibodusios, o savo pramogai ieškote naujų maršrutų, rekomenduojame pasižvalgyti į mažiau populiarias kryptis – pavyzdžiui Kiaunos upė tikrai gali pasiūlyti įdomią kelionę, kurios daug kas dar nėra bandę.

Dabar labiau jaudinti galėtų nebent oro sąlygos. Lietuvoje jau turime tikrą rudenį, o nenumaldomai artėja ir žiema su savo šalčiais. Plaukimas baidarėmis galimas ir tokiomis sąlygomis, juk upės beveik niekada neužšąla. Visų svarbiausia yra tinkamai pasiruošti ir pačiam pasirūpinti savo šiluma.

Kaip jau minėjome, ši pramoga yra pakankamai aktyvi fiziškai, tad tinkamai apsirėdžius jums tikrai nebus šalta. Labai svarbu pasirinkti tinkamus viršutinius rūbus, kurie būtų neperšlampami – juk vanduo jūsų laukia ne tik upėje, bet gali prapliupti ir iš dangaus. Po neperšlampamais rūbais turėtų sekti sluoksnis šiltesnių rūbų, kuriuos esant poreikiui būtų galima lengvai nusiimti ir saugiai pasidėti baidarėje. Juk neperkaisti yra ne ką mažiau svarbu nei neperšalti, tiesa? Galiausiai, prie pat kūno turėtumėte užsidėti termo drabužius, kurie sugertų jūsų prakaitą ir neleistų atšalti. Puikiausias pasirinkimas būtų slidinėjimo ar bet kurio kito žiemos sporto rūbai.

Taip pat nepamirškite tinkamo dėmesio skirti ir kojinėms. Kojinės turėtų būti tokios, jog šąlant šildytų, o kaistant vėsintų. Vėlgi, tikriausiai pats geriausias pasirinkimas būtų kojinės skirtos slidininkams. Galiausiai, visada turėkite planą b – jei apranga pavestų (pasirodytų esanti netinkama arba sušlaptų), turėkite pasiruošę sausų rūbų, kuriais galėtumėte persirengti nutikus nemaloniai situacijai. Taip pat pasirūpinkite ir neperšlampančiu maišu, kuriame galėtumėte susidėti ir visą elektroniką, ir savo asmeninius dokumentus.