Keli būdai kaip sutaupyti, kai namuose yra šildymas oras vanduo

Keli būdai kaip sutaupyti, kai namuose yra šildymas oras vanduo

Šildymas oras vanduo tai pažangi sistema, nereikalaujanti priežiūros, todėl labai patogi. Ji veikia per grindinį šildymą ar (ir) radiatorius.

1. Kelių režimų šilumos siurbliai

Jeigu tik ketinate įsigyti šilumos siurblius oras vanduo, jums verta žinoti, kad efektyviau jie veikia per grindinį šildymą, nes jam reikia žemesnės temperatūros nei radiatoriams. Tačiau vertas dėmesio būtų sprendimas – šildymas oras vanduo su keliais režimais. Sakykime vienu režimu jis veiktų pirmame aukšte per grindis ir kitu režimu antrame aukšte per radiatorius. Tokiu būdu galėtumėte nustatyti mažesnę temperatūrą antrame aukšte, kambariuose, kuriuose pastoviai nėra gyvenama.

2. Šildymas, atsižvelgiant į namo sandarumą ir saulės šviesą

Kitas būdas sumažinti išlaidas šildymui oras vanduo tai užsandarinti visas vietas, pro kurias galėtų „išeiti“ šiluma. Tikriausiai daugelis dar pamena kaip žiemos metu mamos ir močiutės klijuodavo langus, kartais net apkaišydavo vata labiausiai pralaidžias vietas. Toks paprastas būdas padėdavo sulaikyti šilumą. Dabar geresnis sprendimas būtų tiesiog pasikeisti langus, jei pro juos prarandama daug šilumos. Taip pat užsandarinti visas vietas name, pro kurias „pučia vėjai“. Tada šilumos siurbliui reikės mažiau energijos, kad palaikytų jaukią temperatūrą.

Jeigu norite dar daugiau sutaupyti, atkreipkite dėmesį, kada lauke šviečia saulė. Kai saulės spinduliai pro langus patenka į vidų, jie šildo patalpą ir šildymą oras vanduo galima nustatyti taupesniu režimu. Patogu tai, kad net būdami darbe saulėtomis dienomis galite reguliuoti šildymą namuose per išmaniąja programėlę telefone. Pasinaudokite šiuo technologiškai pažangiu sprendimu.

3. Reguliuojamas šildymas oras vanduo

Šilumos siurblį galite nustatyti ne tik saulėtomis dienomis, bet ir išvykdami iš namų. Išvažiuodami savaitgaliui galite sumažinti temperatūrą, o grįždami ją padidinti. Taip namas spės sušilti kol grįšite, o tuo metu kai gyventojų nebus, šildymo oras vanduo sistema veiks taupiai.

Kai kurie šilumos siurbliai patys turi ECO sistemas, kurios pačios parenka optimaliausią režimą, taupantį energiją.

Šildymas oras vanduo suteikia daugiau komforto ir leidžia sutaupyti, nes jo valdymas vyksta vos kelių telefono mygtukų paspaudimu.