Kokios yra skirtingos šukų šunims rūšys?

Kokios yra skirtingos šukų šunims rūšys?

Yra daug įvairių šukų šunims, tačiau visų jų paskirtis yra ta pati – palaikyti švarų ir nesusipainiojusį šuns kailį. Tačiau kiekvienos jų paskirtis šiek tiek skiriasi, priklausomai nuo unikalaus jūsų šuns kailio. Nuo to, ar turite ilgaplaukį, ar trumpaplaukį šunelį, priklausys, kokio tipo šukos jam geriausiai tinka. Jų veislė – dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti renkantis geriausio tipo šukas savo šuniui. Toliau pateikiame skirtingų šukų šunims tipų ir jų unikalių privalumų apžvalgą.

Prieš pirkdami patikrinkite savo šuns kailio būklę

Show TechJei turite ilgaplaukį šunį, pirmiausia turėtumėte patikrinti jo kailio būklę. Turėtumėte ieškoti susivėlusio kailio, mazgų ir kitų pažeidimų požymių. Taip pat įsitikinkite, kad jų kailis yra be nešvarumų. Jei jūsų šuns kailis pažeistas arba jei jo ausyse yra daug kailio, turėtumėte kuo greičiau pradėti šukuoti savo šunį. Žirklėmis galite nukirpti kailio perteklių, o tada reguliariai šukuokite šuns kailį. Tai padės sumažinti šuns lojimą. Tai taip pat padės sumažinti alergenų, kurie išsiskiria į orą šuniui lojant, kiekį. Show Tech ir rinkos patarimai.

Šepetys

Šepetys yra puikus pasirinkimas šunims, turintiems trumpą, ploną kailį. Šio tipo šukos yra mažos ir lengvai manevruoja aplink šuns veidą ir kojas. Dėl mažų dantukų šepetys puikiai tinka trumpaplaukiams šunims atsikratyti mazgų ir susipainiojimų. Šepetį turėtumėte naudoti švelniai pašalindami visas šiukšles, kurios gali būti įstrigusios kailyje aplink šuns letenas. Šios šukos taip pat puikiai tinka atsikratyti bet kokių šerpetų, kurios gali būti įstrigusios ant jūsų šuns kailio. Jei turite ilgaplaukį šunį, turėtumėte vengti naudoti šepetį. Taip yra todėl, kad maži šukų dantukai gali pažeisti arba sulaužyti jūsų šuns plaukus. Ilgaplaukiams šunims reikės šukų su platesniais dantukais, kurios galėtų lengvai judėti per jų kailį ir jo nepažeistų. Yento ir kitos prekės.

Skėtukas

Skėtukas yra puikus pasirinkimas norint pašalinti atsiklijavusį kailį ir nešvarumus nuo šuns kailio. Šios šukos puikiai tinka trumpaplaukiams šunims, nes turi labai mažus dantukus, kurie nepažeis jūsų šuns kailio. Šios šukos taip pat puikiai tinka valyti šuns letenas ir pašalinti kailio perteklių, kuris gali būti susikaupęs tarp pirštų. Jei turite ilgaplaukį šunį, turėtumėte vengti naudoti grandiklį. Dėl mažų dantukų šios šukos gali pažeisti šuns kailį ir nepašalins atsilaisvinusio kailio. Ilgaplaukiams šunims reikia šukų su platesniais dantukais, kurios be vargo pereitų per jų kailį jo nepažeisdamos. Šukos šunims, kiek visa tai kainuoja.