Masturbacija – mitai ir faktai apie žalingumą

Masturbacija – mitai ir faktai apie žalingumą

MasturbatoriaiMasturbacija yra natūrali ir sveika seksualinė praktika, kurios metu asmuo patenkina savo seksualinius poreikius. Nors kai kurie žmonės gali laikyti masturbaciją tabu ar netgi nuodėme, moksliniai tyrimai rodo, kad tai yra natūrali ir saugi veikla, kuriai nėra žinomų ilgalaikių neigiamų pasekmių. Tiesą sakant, masturbacija gali netgi padėti sveikatai įvairiais aspektais.

Masturbacijos privalumai

Masturbacija turi keletą teigiamų poveikių, kuriuos verta paminėti. Masturbacija padeda atsipalaiduoti ir sumažinti stresą, nes per ją išsiskiria endorfinai, kuriuos kartais vadiname "laimės hormonais". Orgazmas gali padėti greičiau užmigti, nes sukelia atsipalaidavimą ir suteikia natūralų nuovargį. Masturbacija gali padėti sumažinti menstruacinių skausmų intensyvumą, nes endorfinai turi analgetinį poveikį. Taip pat tai leidžia geriau pažinti savo kūną, suprasti, kas jums malonu, ir taip pagerinti seksualinį gyvenimą su partneriu.

Masturbatoriai: sekso žaislai malonumui

Masturbatoriai yra viena iš sekso prekių kategorijų, skirta padidinti malonumą masturbacijos metu. Tai gali būti įvairūs daiktai, pradedant paprastais lubrikantais ir baigiant sudėtingesniais elektroniniais įrenginiais. Masturbatoriai gali padėti žmonėms atrasti naujų būdų patenkinti savo seksualinius poreikius ir padidinti savo malonumo galimybes. Nors masturbatoriai gali padėti patobulinti masturbacijos patirtį, svarbu paminėti, kad jų naudojimas turi būti saugus. Prieš perkant seksualinį žaislą, reikėtų atkreipti dėmesį į gamintoją, medžiagas, iš kurių jis pagamintas, ir rekomenduojamas naudojimo instrukcijas. Naudodami masturbatorius, žmonės turėtų laikytis higienos taisyklių, pvz., prieš ir po naudojimo juos gerai išplauti, kad būtų išvengta infekcijų.

Galimi rizikos veiksniai

Nepaisant daugelio teigiamų aspektų, masturbacija gali tapti problema, jei ji virsta kompulsiu arba pernelyg intensyviu įpročiu. Tokiais atvejais, gali atsirasti keletas neigiamų pasekmių:

  1. Fizinės traumos: Per daug intensyvi masturbacija gali sukelti odos sudirginimą, įbrėžimus ar netgi randus. Tam, kad būtų išvengta šių problemų, svarbu laikytis saugaus ir švelnaus metodo.
  2. Psichologinės problemos: Jei masturbacija virsta priklausomybe, tai gali sukelti kaltės jausmą, stresą arba netgi depresiją. Tokiais atvejais, reikėtų kreiptis į specialistą, kad būtų padėta įveikti šias problemas.
  3. Santykių problemos: Per didelis dėmesys masturbacijai gali sukelti emocinį atstumą tarp partnerių ir susilpninti intymius ryšius.
  4. Seksualinės disfunkcijos: Kai kuriais atvejais, per dažna ar per stipri masturbacija gali sukelti seksualinę disfunkciją, tokia kaip negalėjimas pasiekti orgazmo ar erekcijos sutrikimai.