Gėlės, kurios labiausiai tinka kapavietėms dekoruoti

Gėlės, kurios labiausiai tinka kapavietėms dekoruoti

PaminklaiTinkama kapavietės priežiūra yra mūsų padėka velioniui, tad nieko keisto, kad daugelis žmonių skiria nemažai laiko bei investicijų, kad tik ji atrodytų puikiai. Visada geriausia ir dažnai pigiau yra samdytis specialistus, kurie gali darbus atlikti už Jus. Bene geriausia komanda – https://www.svedasupaminklai.lt/. Čia rasite ne tik plačią paminklų pasiūlą, tačiau ir profesionalią komandą, kuri garantuoja, kad prižiūrima kapavietė visada atrodys puikiai.

Tiesa, priežiūra dažnai prasideda nuo tinkamų gėlių pasirinkimo, o jas renkantis reikia įvertinti nemažai smulkmenų. Aptarsime kelias svarbiausias, taip pat padėsime pasirinkti gėles, kurios tikrai kapavietėje tinka puikiai.

1. Viržiai vis labiau plintantis augalas, kuris puošia kapavietes. Pirmiausia todėl, kad auga vešliai, tačiau nereikalauja jokios ypatingos priežiūros, tačiau taip pat ir labai puikiai atrodo. Derinami prie kitų gėlių jie padeda sukurti unikalias, dėmesio vertas kompozicijas.

2. Chrizantemos dažniausiai vadinamos tradicinėmis kapinių gėlėmis, kurios ne tik labai puikiai atrodo, tačiau taip pat ir traukia akis savo spalvingumu. Galima rasti labai daug skirtingų variantų, tad esame tikri, kad kuris nors Jums puikiai tiks ir tuo pačiu leis skoningai papuošti kapavietes. Svarbiausia yra nebijoti drąsių, ryškių spalvų.

3. Raugeriškis yra dar vienas krūmelis, kuris visada puikiai atrodo. Dažniausiai sodinamas kampuose, kur neužima daug vietos, tačiau savotiškai įrėmina visą kompoziciją.

4. Šilokai dažniausiai džiugina labai gražia lapija, o jeigu norisi, kad kapavietė atrodytų kuo gyviau – tokiu atveju šis augalas yra puikus pasirinkimas. tiesa, netinkamai laistant gali pradėti ruduoti, tad nebeatrodys labai puikiai. Jam nereikia ypač daug priežiūros, tačiau šiek tiek – būtina, tad svarbu skirti dėmesio, kad kapavietė atrodytų tvarkingai.

5. Gana dažai kapavietėse komponuojami ir spygliuočiai, kurie džiugina savo žaluma visus metus. Tokiu atveju puikiai tinka ir mini eglutės, mini pušelės, kurios būna dekoratyvinių veislių, tad neužauga labai didelės. Tinkama vieta ir priežiūra garantuos, kad jos visada atrodys puikiai.

Skamba sudėtingai, kadangi sunku rasti ne tik tinkamus augalus, tačiau ir tinkamai juos prižiūrėti? Tokiu atveju siūlome rinktis gerus prižiūrėtojus, kurie visus darbus sėkmingai atliks už Jus.