Kaip greičiau išmokti anglų kalbą?

Kaip greičiau išmokti anglų kalbą?

Sbe mokyklaTurbūt net nereikia kartoti, jog šiuolaikiniame pasaulyje anglų kalba yra tiesiog būtinybė. Be anglų kalbos judėti profesiniame, o kartais net ir asmeniniame gyvenime, į priekį, gali būti labai sudėtinga. Būtent todėl Lietuvoje ir veikia tokios vietos kaip sbemokykla.lt – kur profesionalūs mokytojai gali padėti visiems norintiems pagilinti anglų kalbos žinias. Mes taip pat turime jums patarimų, kaip galite geriau ir greičiau išmokti šią itin reikalingą užsienio kalbą.

  1. Stenkitės kuo daugiau skaityti. Nesvarbu ar tai klasikinė literatūra, ar bulvarinė spauda, o galbūt tik įrašai socialinėje medijoje. Viską stenkitės skaityti angliškai. Tai yra bene pats geriausias ir greičiausias būdas praplėsti savo žodyną ir suprasti kaip žmonės kalba iš tikrųjų, kokie žodžiai vartojami atitinkamose situacijose, kaip pritaikomi išsireiškimai. Tai neabejotinai vienas geriausių būdų įsilieti į kalbos kultūrą ir bent iš dalies priartėti prie tų, kuriems anglų kalba yra gimtoji. Daug žmonių sugeba išmokti šią kalbą taip gerai, kad skirtumo tarp jų ir žmonių kuriems anglų kalba yra gimtoji praktiškai neįmanoma pastebėti. Tai puikus įrodymas, jog tai gali pavykti ir jums.
  2. Užsirašinėkite naujus žodžius. Tai yra labai dažnai sutinkamas patarimas, bet jo populiarumas nėra laužtas iš piršto – tai iš tiesų padeda. Mokantis naują kalbą tikrai neužteks vieną kartą perskaityti ar išgirsti naują žodį ar frazę tam, jog įsimintumėte ją visam laikui. Kartojimas mokslų motina, tad jei užsirašinėsite naujus žodžius ar frazes ir juos kartas nuo karto pakartosite, tai tikrai duos gerų rezultatų. Ir visai nesvarbu kaip tai darote – galite užsirašyti ant lapuko, galite įrašyti tai į savo telefoną ar kompiuterį. Svarbiausia, jog užrašas dar bent kartą pasiektų jūsų akis ir jūs galėtumėte prisiminti bei užtvirtinti tai, ką jau mokėtės.
  3. Šnekėkite angliškai. Jei tik turite galimybę, susiraskite su kuo galite pašnekėti angliškai. Žinoma, idealiame pasaulyje tai turėtų būti anglakalbis, tačiau puikiausiai tiks ir žmogus kuris tiesiog moka bent šiek tiek anglų kalbos ir sutinka su jumis paplepėti. Galbūt tai draugas ar antroji pusė – visai nesvarbu. Svarbu, jog pajaustumėte ką tai reiškia šnekėti, o ne vien klausyti.
  4. Keliaukite ir naudokite savo kalbos įgūdžius. Pasibaigus pasaulinei pandemijai ir karantinui, pabandykite iškeliauti į užsienį ir panaudoti savo įgūdžius realiame gyvenime. Tai yra vienas greičiausių ir patikimiausių būdų tobulinti užsienio kalbą.