Populiariausios užsienio šalys darbui

Populiariausios užsienio šalys darbui

Darbas užsienyjePer pirmąją emigracijos banką į užsienį išvažiavo labai daug lietuvių, dalis jų ten ir pasiliko. Dabartinė pasaulinė pandemija daug lietuvių sugrąžino atgal į Lietuvą, tačiau net neabejojama, jog pasibaigus šiems sunkumams jie vėl išvyks ieškoti laimės svetur. Darbas užsienyje labai dažnai yra geriau apmokamas, tad visus vilioja galimybė gerai uždirbti, sutaupyti pinigų ir grįžti į Lietuvą. Ar žinote kokios šalys dažniausiai patraukia lietuvių dėmesį ir kodėl taip yra? Pabandykime tai išsiaiškinti.

Didžioji Britanija

Per praėjusią emigracijos bangą būtent į Didžiąją Britaniją išvažiavo daugiausiai žmonių. Šioje šalyje lietuvių yra net keli šimtai tūkstančių, tad visai galimas daiktas, jog nuvažiavę ten ir apsigyvenę kartu su bendrataučiais jausitės tarsi namuose. Yra dvi pagrindinės priežastis, kodėl darbas užsienyje, o būtent Didžiojoje Britanijoje, taip vilioja lietuvius – čia atlyginimai už paprastus, kvalifikacijos nereikalaujančius darbus yra gerokai didesnis nei Lietuvoje, o visi kalba angliškai. Anglų kalbą daugiau ar mažiau moka daugelis lietuvių, todėl tai didžiulis privalumas. Be to, rasti darbą šioje šalyje yra labai nesunku – čia pastoviai reikia darbo jėgos, tad jei bent mokate anglų kalbą ir galite dirbti paprasčiausius darbus, jums tikriausiai pasiseks. Nors nuo šių metų Jungtinė Karalystė jau ir nebėra Europos sąjungos narė, tačiau jiems vis tiek reikės darbo jėgos iš Europos, todėl sunkumų įsidarbinti šioje šalyje tikriausiai nekils.

Norvegija

Priešingai nei Didžioji Britanija, Norvegija turi labai sunkią ir lietuviams dažnai neįkandamą kalbą. Nepaisant šio kalbos barjero, daugybė lietuvių veržiasi laimės ieškoti būtent į šią šiaurės šalį. To priežastis gana akivaizdi – atlyginimai čia vieni didžiausių visoje Europoje. Norvegija apskritai yra viena iš turtingiausių šalių pasaulyje, kadangi yra turtinga nafta ir žuvimi bei kitais gamtos ištekliais. Tiesa, gauti darbą šioje šalyje gali būti ne taip lengva, kadangi norinčių yra tikrai labai daug, o darbo jėgos poreikis nėra toks didelis, kaip tarkime Didžiojoje Britanijoje.

Vokietija

Darbas užsienyje dažniausiai gali prasidėti būtent nuo Vokietijos – šalis yra pakankamai netoli, į ją galima nuvažiuoti tiesiog automobiliu, daug lietuvių moka vokiečių kalbą, o ir darbo pasiūlymų čia apstu. Vokietijoje atlyginimai už nekvalifikuotą darbą vis dar yra gerokai didesni nei Lietuvoje, todėl natūralu, jog į šią šalį išvažiuoja daug žmonių. Pliusas tas, jog įsidarbinti Vokietijoje nėra labai sunku – darbo skelbimų apstu.