Laikina išeitis – darbas užsienyje

Laikina išeitis – darbas užsienyje

Darbas užsienyjeJei atsitiko taip, jog Lietuvoje netekote darbo arba ženkliai sumažėjo pajamos, gali būti, jog greitu metu naujos darbo vietos rasti nepavyks – šiuo metu dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos šalyje laikinai uždaryta labai daug verslų, neteikiama daug paslaugų kurios yra kontaktinės. Kai kurie žmonės yra prastovose, kai tuo tarpu kiti iš viso atleisti, todėl rasti darbą gali būti sunku. Kaip bebūtų, net ir netekus pajamų sąskaitos niekur nedingsta – jas reikia apmokėti. Ypatingai sunku gali būti tiems, kurie turi pasiėmę būsto paskolą, o jos įmokos yra nemažos. Toks krūvis greitai privers jus ieškoti alternatyvių sprendimų. Vienas iš jų žinoma yra laikinas darbas užsienyje. Kodėl tai gali būti geras pasirinkimas? Visų pirma, tokį darbą gauti yra ganėtinai nesunku – darbo skelbimai pastoviai siūlo žmonėms išvykti į svečias šalis ir pabandyti savo laimę ten. Visų antra, atlyginimai daugelyje užsienio šalių į kurias vyksta lietuviai yra gerokai didesni nei Lietuvoje, tad net ir dirbant tik laikinai arba sezoniškai, galima susitaupyti reikšmingą sumą pinigų. Visų trečia, tokie darbai nereikalauja daug įgūdžių ar patirties – priklausomai nuo šalies, jums tikriausiai reikėtų mokėti anglų, vokiečių arba kokią nors kitokią užsienio kalbą ir būti pajėgiu dirbti fizinį darbą, tai ir viskas.

Kaip ieškoti laikino darbo užsienyje?

Jei jus domina laikinas darbas užsienyje, tikrai nerekomenduojame jo ieškoti tiesiogiai kitose šalyse, nebent turite ten pažįstamų ar giminaičių. Daug geresnis sprendimas būtų susirasti įdarbinimo agentūrą Lietuvoje, kuri siūlo šias paslaugas. Jie pasirūpins viskuo, pradedant pačiu darbu ir baigiant apgyvendinimu, apmokymu ar kelione iki darbo vietos. Taip pat, įsidarbinus per agentūrą bus daug lengviau išspręsti iškilusias problemas, nes turėsite į ką kreiptis. Žinoma, už šias paslaugas teks susimokėti, bet tai daryti tikrai verta. Priešingu atveju labai rizikuotumėte ir galbūt net liktumėte ant ledo.

Laikinas darbas užsienyje dažniausiai vyksta sezonais. Žiemą tai būna daugiausiai darbai susiję su logistika, t. y. darbas sandėliuose, siuntų pakavime, išvežiojime. Tuo tarpo vasaros sezonu daugiausiai žmonių reikia į įvairius ūkius, arba gamtos gėrybių rinkimui. Visi šie darbai nereikalauja išankstinės patirties, tad nesidrovėkite aplikuoti net jei neįsivaizduojate kaip tas darbas yra dirbamas. Tuo tarpu jei turite kvalifikaciją, pvz. esate statybininkas slaugytojas, jūsų šansai gauti darbą ir gauti geresnę algą išauga dar labiau.