Šunų papildų ABC – ką turi žinoti kiekvienas šuns savininkas?

Šunų papildų ABC – ką turi žinoti kiekvienas šuns savininkas?

Kiekvienas šunų mylėtojas nori, kad jo mylimas šuniukas būtų sveikas ir laimingas. Tačiau kaip tai įmanoma? Norint užtikrinti ilgalaikę šuns sveikatą, būtina papildyti jo mitybą tinkamais vitaminais ir mineralais. Jei svarstote, kokių papildų reikia jūsų šuniukui, esate tinkamoje vietoje. Šiame straipsnyje aptarsime šunų papildų ABC – nuo vitaminų, mineralų iki antioksidantų – kad galėtumėte įsitikinti, jog jūsų pūkuotas draugas gauna visą jam reikalingą maistą. Sužinokite, kaip išsirinkti geriausius papildus savo šuniukui ir kodėl dieta bei gyvenimo būdas taip pat yra svarbūs jų bendrai sveikatai. Turėdami teisingą informaciją, galite išlaikyti savo šuniuką sveiką ir laimingą ilgus metus. Nina Ottosson ir Vetriscience, bei specialistų patarimai.

Kas yra šunų papildai?

Sveiki gyvūnaiŠunų papildai – tai būdas pagerinti jūsų augintinio mitybą ir padėti jam išlikti sveikam. Jie būna įvairių formų, įskaitant vitaminus, mineralus, probiotikus, antioksidantus ir riebalų rūgštis. Šunų papildai yra puikus būdas pagerinti jūsų šuns mitybą, ypač jei jis yra kambarinis augintinis arba turi specialią mitybą. Nors svarbu šerti šunį subalansuota mityba, beveik neįmanoma gauti visų šuniui reikalingų maistinių medžiagų vien iš maisto. Štai čia į pagalbą ateina papildai šunims. Jie yra patogus būdas padidinti maistinių medžiagų kiekį jūsų šuns racione ir padėti jam išlikti sveikam. Šunų papildai būna įvairių formų, įskaitant vitaminus, mineralus, probiotikus, antioksidantus ir riebalų rūgštis. Svarbu atkreipti dėmesį, kad ne visi šunų papildai yra vienodi. Labai svarbu rasti aukštos kokybės papildų šunims, kad užtikrintumėte, jog jūsų šuo gautų reikiamą maistinių medžiagų kiekį.

Papildų šunims tipai

Vitaminai – vitaminai A, B, C ir E, K ir mineralai – kalcis, geležis ir cinkas. Išsirinkti geriausius papildus šunims gali būti iššūkis. Galima rinktis iš daugybės skirtingų papildų, kurių kiekvienas teikia skirtingą naudą jūsų šuneliui. Tačiau kai kurie jų yra svarbesni už kitus, kai kalbama apie šuns mitybos papildymą. Kai kurie iš svarbiausių vitaminų ir mineralų šunims yra šie: Vitaminas A: palaiko regėjimą ir imuninės sistemos sveikatą, padeda augti ir atsistatyti audiniams. Vitaminas B: padeda maistą paversti energija, metabolizuoti baltymus ir kurti raudonuosius kraujo kūnelius. Geležis: palaiko kraujo sveikatą ir deguonies patekimą į organus. Cinkas: gerina imuninės sistemos būklę, augimą ir gijimą. Dog Copenhagen, kiek visa tai kainuoja?

Šunų papildų nauda

Šunų papildai gali būti naudingi šuns mitybai keliais būdais. Jie gali padėti sustiprinti jūsų šuns imuninę sistemą, aprūpinti pagrindinėmis maistinėmis medžiagomis, kurių sunku arba neįmanoma rasti maiste, ir skatinti sveiką odą bei plaukus. Be to, šunų papildai gali padėti išvengti šunų sveikatos problemų, įskaitant alergijas ir artritą.