Sporto papildai: Kas jums tinka?

Sporto papildai: Kas jums tinka?

SportasĮkvėpti sporto mokslo ir technologijų plėtros, vis daugiau profesionalių sportininkų ėmė vartoti sporto papildus, kad padėtų pasiekti geresnių rezultatų. Tačiau tai taip pat sukėlė abejotinos papildų rinkodaros bangą, kai įmonės savo produktus reklamuoja kaip "natūralius" arba "patobulintus", o ne tokius, kokie jie iš tikrųjų yra – pigūs tikro maisto ir vaistų pakaitalai, keliantys rimtą pavojų sveikatai. Sporto papildai gali aprūpinti jūsų organizmą vitaminais, mineralais, žolelėmis, aminorūgštimis ir kitomis maistinėmis medžiagomis, kurių jis negauna su maistu. Jie taip pat gali padėti greičiau atsigauti po treniruočių ar žaidimo. Tačiau dauguma dažniausiai perkamų sporto papildų yra arba neveiksmingi, arba nesaugūs vartoti, nes juose nėra jokių veikliųjų medžiagų, o tik užpildai arba rišamosios medžiagos. www.ambicija.eu geri papildai, geros kainos.

Sporto papildas – tai maisto papildas, kurį žmonės vartoja siekdami pagerinti rezultatus arba atsigavimą po fizinio krūvio. Daug papildų vartoja sportininkai kaip treniruočių režimo dalį. Tai gali būti kasdienis multivitaminų vartojimas, siekiant pagerinti atsigavimą po treniruočių ir (arba) varžybų. Kiti žmonės, pavyzdžiui, kultūristai ir tie, kurie reguliariai sportuoja, gali juos vartoti norėdami padidinti savo energiją ir jėgą. Kai kurie vartotojai sporto papildus vartoja kaip savigydos būdą.

Egzistuoja daugybė mitų apie tai, kada saugu vartoti papildus. Pavyzdžiui, daugelis žmonių mano, kad gali vartoti papildus savo fizinei būklei ir jėgai padidinti prieš pradėdami treniruotis. Tai neteisinga ir gali būti net pavojinga. Jei nesate įpratę treniruotis ar sportuoti, galite rimtai susižeisti. Jei norite naudoti sporto papildus, kad pagerintumėte savo rezultatus, turėtumėte laikytis treniruočių programos ir (arba) papildus vartoti kartu su treniruočių programa. Pavyzdžiui, vyrų kultūristas, kuris vartoja sporto papildą savo jėgai padidinti, turėtų laikytis jėgos treniruočių programos.

Kaip ir vartojant bet kurį kitą papildą, prieš pradedant vartoti sporto papildą, svarbu apsvarstyti savo tikslus ir situaciją. Dėl nevienareikšmiškų tyrimų rezultatų ir reikšmingos naudos sveikatai nebuvimo neaišku, ar sporto papildai gali padėti numesti svorio, sustiprinti raumenis ar pagerinti rezultatus. Jei nesate tikri, ar turėtumėte vartoti sporto papildą, galite užduoti sau šiuos klausimus. – Kokie yra mano tikslai? Jei jūsų pagrindinis tikslas yra numesti svorio arba pagerinti sveikatą, turėtumėte gerai pagalvoti prieš pradėdami vartoti sporto papildą. Daugelio papildų sudėtyje nėra jokių veikliųjų medžiagų, o yra užpildų arba rišamųjų medžiagų, kurių nauda nėra įrodyta. – Ar tai saugu? Ieškodami sporto papildų, būtinai perskaitykite atsiliepimus su sveikata susijusią informaciją teikiančiose interneto svetainėse. Taip pat galite užduoti sau šiuos klausimus.