Kaip šerti šunį sveika mityba?

Kaip šerti šunį sveika mityba?

ŠuniukasGyvūno augintinio šeimininkas nedažnai klausia: "Kokį maistą turėtų ėsti mano šuo?" Šie klausimai dažniausiai kyla dėl žinių apie tai, koks maistas geriausias jų kailiniams draugams, stokos. Lenda.lt ir specialisto patarimai. Kai kalbama apie šėrimą, reikia atsižvelgti į keletą veiksnių. Ar planuojate šunį vedžioti? Ar esate pasiruošę šuniuko paklusnumo mokymams, o gal turite daug energijos turinčią veislę? Jei į bet kurį iš šių klausimų atsakėte teigiamai, skaitykite toliau! Apžvelgsime geriausią maistą šunims ir patarimus, kaip maitinti savo šuniuką.

Kokia yra ideali šuns mityba?

Ideali dieta jūsų šuniui priklauso nuo kelių veiksnių, įskaitant šuns amžių, aktyvumo lygį ir rūšį. Jei jūsų šuo yra parodų šuo, galite jį šerti daugiau baltymų, kad padidėtų jo raumenys. Kita vertus, jei jis yra kambarinis šuo, galite šerti lengvesne mityba. Geriausia pasikonsultuoti su veterinarijos gydytoju, kad galėtumėte tiksliau parinkti savo šuniui tinkamą mitybą. Pavyzdžiui, jaunas labradoro retriveris gali ėsti 60 % baltymų, 30 % riebalų ir 10 % angliavandenių. Su amžiumi jis gali ėsti mažiau baltymų arba net nulį procentų baltymų. Ta pačia dieta galima šerti ir auksaspalvį retriverį, tačiau jam reikia mažiau riebalų.

Kuo turėčiau šerti savo šunį?

Dauguma kompanijų, gaminančių gyvūnų augintinių ėdalą, rekomenduoja šerti šunį jų gaminiais. Tai reiškia, kad jie skirti šunims, o ne katėms ar kitų rūšių gyvūnams. Tiesą sakant, daugelis šių produktų tinka ir žmonėms, ir šunims. Vieni geriausių šunų ėdalų yra šie: Šerkite šunį sveiku maistu, kurį sudaro įvairūs švieži vaisiai ir daržovės. Taip pat galite įmaišyti konservuotos arba šviežios mėsos, žuvies, kiaušinių ir pieno. Venkite šerti šunį žmonių maistu, pavyzdžiui, keptomis bulvytėmis, ledais ir saldainiais. Vietoj to šerkite jį sveikuoliškais skanėstais, pavyzdžiui, virta vištiena ar kalakutiena. Duokite jam aukštos kokybės sauso šunų ėdalo, kurio maistinė sudėtis subalansuota. Geriausia, kad pirmoji sudedamoji dalis būtų mėsa, po jos – angliavandeniai ir daržovės. Venkite sauso šunų maisto, kuriame yra per daug riebalų ar cukraus.

Kaip sužinoti, ar jūsų šuniui reikia keisti maistą?

Jūsų šuo turėtų ėsti tik vieno prekės ženklo maistą. Jei jūsų šuo ėda kitą maistą, turėsite pakeisti jo mitybą. Pasikonsultuokite su veterinarijos gydytoju, jei jis ėda kitą maistą arba jei yra vyresnio amžiaus ir nebegauna savo maisto. Nepamirškite, kad šunims per dieną reikia suėsti tik 2-3 ėdalus. Jei jis valgys per daug ėdalų, pradės suvartoti daugiau kalorijų, nei jam reikia. Tai sukels nutukimą ir kitas sveikatos problemas, pavyzdžiui, diabetą. Jei šeriate tinkama dieta, o jis vis tiek ėda nepakankamai, kreipkitės į veterinarijos gydytoją. Gali būti, kad jis kenčia nuo prastos sveikatos arba streso.